دکتر امیر محبیان، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر ، درباره راههای افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات آتی ریاست جمهوری گفت: عوامل متعدد و گوناگونی بر مشارکت حداکثری تاثیر می گذارند، اما مهمترین عامل آن، "احساس تاثیر رای" است که به نظرمی رسد در شرایط فعلی و در آستانه برگزاری انتخابات دهم ریاست جمهوری، مردم آن را دریافت کردهاند و بر اساس آمار و نظرسنجی ها، نشانه های خوبی در این زمینه در جامعه دیده شده است.
محبیان با اشاره به اینکه هرچه جزییات تصمیم گیری های نامزدها و مثلا ترکیب کابینه و وزرای آنان مشخص تر و شفاف تر باشد،مشارکت حداکثری مردم افزایش خواهد یافت، گفت : مردم از گزینه های کلی و شعارها و کلیشه های همیشگی خسته شده اند و باید شیوه رقابت و نوع بیان نامزدها در خصوص برنامه هایشان تغییر و تحول یابد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار داشت: یکی از عوامل پنهان مشارکت حداکثری، ایجاد فضای مثبت و رقابتی بین نامزدها و دوری از فضای تخریب و بداخلاقی های سیاسی است، این فضای مثبت رقابت برای مردم جذاب است و باعث گرایش طیف های مختلف مردم به مشارکت می شود، بنابراین نامزدها باید به جنبه های ایجابی و نه سلبی بپردازند تا زمینه بهتری برای مشارکت عمومی فراهم شود.
وی ادامه داد: رعایت اخلاق انتخاباتی که جزیی از اخلاق اسلامی در جامعه ما محسوب می شود، از ایجاد برداشت های منفی و بدبینانه نسبت به انتخابات و سیاست جلوگیری کنند.
ایجاد آگاهی عمومی و ایجاد میل به سیاست ورزی جزو وظایف اصلی رسانه ها و به خصوص رسانه ملی است |
عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت با بیان اینکه رسانه ملی باید با اطلاع رسانی دقیق، مواضع و دیدگاههای همه نامزدها را منعکس کند، گفت: ایجاد آگاهی عمومی و ایجاد میل به سیاست ورزی جزو وظایف اصلی رسانه ها و به خصوص رسانه ملی است.
محبیان گفت : نقش احزاب و گروهها در ایجاد مشارکت حداکثری غیرقابل انکار است و احزاب باید با زمینه سازی مناسب برای اعلام دقیق برنامه ها و راهبردهای نامزدهای مورد حمایت خود ، به عنوان عاملی برای آگاهی مردم بکوشند.
نظر شما